forside | hvem er vi? | medlemskab | historie | arrangementer | opskrifter | downloads | berømte steder | presse | faq | gæstebog | links

Opskrifter

Der er nu intet som en hjemmelavet budding, det skulle da lige være...næh, der er vist ikke noget der måler sig med selvgjort karamelnydelse.

Opskrifterne her på siden er specielt udvalgte af Royale Danske Buddingentusiaster. De buddingeopskrifter, foreningen holder mest af, har fået vores "RDB ANBEFALER"-stempel.

De opskrifter, der ikke indeholder gelatine og som dermed er kosher, er mærket med dette stempel:

Hvis du har en rigtig god opskrift på en velsmagende og/eller berusende budding, så send den fluks til os på info(at)budding.dk.

Se vores pristjek for at finde de billigste råvarer.

 

 

"Pudding can't fill the emptiness inside me! But it'll help"
 

Harry Goz, Sealab 2021

 

Chokoladebudding og marinerede pæreskiver

¾ liter sødmælk
50 g majsstivelse, fx maizena (ca. 1 dl)
2 pasteuriserede hele æg (ca. 1 dl)
4 spsk rørsukker
korn fra ½ stang vanilje
75 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Marinerede pæreskiver
1½ dl vand
2 spsk rørsukker
1 tsk knust ingefær (ingefærpasta)
2 spsk friskpresset limesaft
1 spsk finthakkede friske citronmelisseblade
1 pære i meget tynde skiver, fx lucas (ca. 150 g)

Pynt
friske citronmelisseblade
Tilbehør
1½ dl Karolines Køkken piskefløde pisket til et let flødeskum

Rør mælk og maizena sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt æg, sukker, vaniljekorn og chokolade. Bring blandingen i kog under piskning - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Blandingen skal være tyk og cremet. Hæld hurtigt cremen i en skål og derefter i 6 skåle (a ca. 2 dl). Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag.

Marinerede pæreskiver: Bring vand og sukker i kog i en lille gryde. Lad sukkerlagen køle helt af. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad pæreskiverne marinere i mindst 1 time.

Ved serveringen: Vend de kolde chokoladebuddinger ud på tallerkener. Anret de marinerede pærer rundt om buddingerne. Læg lidt flødeskum på toppen og pynt med citronmelisseblade. Server resten af flødeskummet i en skål ved siden af.

Printervenlig version

udviklet af Karolines Køkken/RDB

Chokoladebudding og appelsinsirup

2 pasteuriserede hele æg (ca. 1 dl)
4 pasteuriserede æggeblommer (ca. 4 spsk)
85 g sukker (ca. 1 dl)
1 spsk kakao
korn fra en ½ stang vanilje
½ liter kakaomælk

Appelsinsirup
4 appelsiner (ca. 950 g)
85 g sukker (ca. 1 dl)

Pynt
½ spsk kakao
½ spsk florsukker

Bagetid: Ca. 1 time og 15 min. ved 125°.

Rør æg, sukker, kakao og vaniljekorn godt sammen og tilsæt kakaomælk. Fordel blandingen i ovnfaste skåle (a ca. 1½ dl). Bag buddingerne midt i ovnen.

Appelsinsirup: Skær skal og hinder af 2 appelsiner - følg frugtens form. Skær (over en gryde) langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - kom appelsinfileterne i en lille skål. Pres saften af de sidste 2 appelsiner og hæld det i gryden sammen med sukkeret. Bring blandingen i kog og kog den ved kraftig varme og uden låg til der er ca. ¾ dl sirup tilbage. Hæld siruppen over appelsinfileterne og lad appelsinsiruppen køle af.

Ved serveringen: Kom kakao og florsukker i en sigte og sigt det over buddingerne. Stil de små skåle med chokoladebudding på tallerkener og fordel lidt appelsinsirup ved siden af. Server resten af siruppen til.

Printervenlig version

udviklet af Karolines Køkken/RDB

Mandelbudding

1/2 l piskefløde
1/4 l mælk
4 æg
4 spsk melis
5 bl. husblas
1 vanillestang
75 g mandler
ca. 1/2 dl sherry
Jordbær eller lign. til sovs

Husblas lægges i koldt vand i 5 min. 1/4 l mælk og 1/4 l fløde koges med vanille. Æggeblommer piskes med melis og røres i den kogende mælk/fløde. Husblasen vrides af og tilsættes. Der piskes godt rundt. Når cremen er kold tilsættes skum af 2 dl piskefløde, og afskallede hakkede mandler. Smages til med sherry eller lignende og hældes i en skål. Stilles i køleskabet.

Printervenlig version

Indsendt af Anita

Jack Daniel's Budding

2 breve Dr. Oetker's
1 liter økologisk sødmælk
250 gram økologisk brunt rørsukker
250 gram peanuts
1 liter Jack Daniel's no 7
1 stang vanilie

Følg instruktionerne bag på pakken, men erstat mælken i trin 1 med JD.

For at gøre det hele lidt mere festligt kan man lægge 500 gram makroner i blød i sprutten i en times tid før man fyrer op under komfuret, de skal naturligvis være bund i buddingen, så de tilføjes afkølingsskålen umiddelbart før denne henstilles i dertil indrettet frigidare.

Printervenlig version

Indsendt af Søren Karl Møller*

*Søren er seniormedlem af IBOTRC - International Brotherhood of The Royal Canin, medstifter og æresmedlem af NMJD - Ned Med Jack Daniel's og tro discipel af Paul Schmidt - ophavsmanden til Foreningen af Bevidst Arbejdssky Elementer, menigt, men trofast medlem af Foreningen for Indførelse af Snedigere Lukketider på Diverse Vandhuller, formand for priskontroludvalget vedr. udskænkningssteder i postnumrene fra 4000 til og med 9000 i foreningen Danske Alkohol Venner (DAV)

Trafiklysbudding

1 brev Dr. Oetkers budding efter eget valg (dog ikke chokolade).
1 liter mælk
100 gr. sukker
Rød og grøn frugtfarve

En Oetker-budding (andre gule buddinger kan naturligvis bruges) efter eget smagsvalg koges op. 1/3 af buddingemassen hældes i en buddingeform og røres op med rød frugtfarve. Når den røde masse har sat sig lidt hældes forsigtigt 1/3 af den resterende masse oveni. Den tilbageværende tredjedel i gryden røres op med grøn frugtfarve og hældes forsigtigt ovenpå det gule lag.

Stil formen i køleskabet til afkøling i mindst 6 timer. Tag formen ud, vend den på hovedet på en tallerknen og vupti, så har du en ægte trafiklysbudding. Spis, til du får ondt i maven...og ta' så lige en skefuld til - det smager jo godt!

Printervenlig version

Indsendt af Simon Nielsen

Choko-Whiskey-budding

6 bl. husblas
1/4 l mælk
100 g mørk chokolade
50 g sukker
2 æg
1/4 l piskefløde
1 dl whiskey

Husblasen lægges i blød i koldt vand. Bring mælken i kog. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt det i mælken. Pisk æg og sukker lyst og skummende, tilsæt whisky. Hæld den kogende mælk i æggemassen, kom det tilbage i gryden og varm op under piskning, til cremen er jævn, den må IKKE koge. Præs væden ud af husblasen og smelt den i den varme creme (eller i en gryde, og vendes i cremen det er nemmere) Køles af. Pisk fløden let og vend den i den kolde creme.Hæld buddingen i en skyllet form eller skål og sæt den på køl til næste dag.
Tag en skål hvor formen kan være nede i og kom varmt vand i. Sæt formen ned i, i 5 sek. og vend den ud på et fad.

Printervenlig version

Indsendt af Rune Slot Thing

Mokkabudding

10 blade husblas
1 l letmælk
Knivspids salt
100 gr. sukker
2 spiseskeer frysetørret kaffe
Pynt:
Flødeskum
Æggelikør
Mokkabønner

Kom husblassen i kold vand. Kog mælken let og tilsæt salt. Rør sukker og kaffen sammen i en skål. Tilsæt den varme mælk og rør. Præs væden ud af husblasen og smelt den i mælken. Lad mokka-mælken afkøle. Skyl din buddingform med kold vand og kom den halvlune mokkamælk i. Lad buddingen stå i køleskabet til den er helt fast. For at få buddingen ud af formen, sættes formen i varmt vand nogle sekunder og vendes på en tallerken.

Pynt den med flødeskum, æggelikør og mokkabønner.

Printervenlig version

Chokoladebudding

4 spsk. sukker
½ l mælk
1 vanillestang
50 g kartoffelmel
2 æggeblommer
100 g mørk chokolade

Bræk chokoladen i små stykker, eller høvl den groft. Kom æggeblommer og sukker i en skål, pisk med piskeriset eller håndmiksere nogle minutter til massen bliver dejlig cremet. En ¼ dl af mælken hældes i en gryde. Kom chokoladen i. Flæk vanillestangen på langs, skrab vanillen ud og kom den og stangen i mælkegryden. Kog blandingen op ved middelvarme under omrøring.
Resten af mælken og kartoffelmel laves til jævning og tilsættes, lad buddingen stivne under omrøring. Tag vanillestangen op og sluk for komfuret. Bland æggesnapscremen i, men nu må det ikke koge.
Tag gryden af komfuret, rør et øjeblik til og lad det køle let af.
Nu skylles 4 små forme eller 1 stor form i koldt vand. Buddingen hældes i, lad det køle godt af i køleskabet (mindst 1-2 timer).
Før serveringen dyppes formene i varmt vand, buddingekanten løsnes med en kniv, der er skyllet i varmt vand. Vend buddingen ud på en tallerken.

Printervenlig version

Fra anjasopskrifter.dk

Honningbudding

75 g. honning
2½ dl. mælk
½ vanillestang
2 spsk. majsstivelse
2 æg
2½ dl. piskefløde

Pisk alle ingredienser undtagen piskefløden sammen i en gryde og lad det koge igennem et par min. under kraftig piskning.

Hæld cremen i en skål og lad den afkøle (evt. på is). Pisk fløden til skum og vend den i cremen, når den er afkølet.

Hæld buddingen i en skål eller 4 portionsglas og servér den kold - evt. pyntet med flødeskum eller frugt.

Printervenlig version

Fra dk-kogebogen.dk

Bartenderens fryd

1 brev Dr. Oetkers familie-pakke
8 dl. mælk
100 gr. sukker
2 dl. alkohol efter eget valg

Tilbered buddingen efter opskriften bag på pakken. Jævningen i trin 1 røres op med dit valg af alkohol i stedet for de nævnte 2 dl. mælk.

Af spændende alkohol, der passer fint i denne opskrift, kan nævnes vodka, Baileys, rom og Malibu. Er du mere hardcore kan vi anbefale Rød Ålborg, Küstennebel, tequila, Jägermeister eller den århusianske Arnbitter. Eller hvorfor ikke prøve at tilføje en af de (efterhånden) mange gode stout-øl? Mængden af alkohol kan naturligvis tilpasses efter egen smag - man skal dog være opmærksom på, at mælken har en vis konsistensmæssig funktion (man kan altså desværre ikke erstatte mælken 100% med alkohol).

Velbekomme!

Printervenlig version

Ingefærbudding

2 æggeblommer
4 spsk. sukker
1 tsk. stødt ingefær
1/4 liter fløde
3 blade husblas
1 1/2 dl. piskefløde, pisket til skum
50 g. syltet ingefær

Æggeblommer, sukker og ingefær røres godt. Fløden koges og dryppes i under omrøring. Cremen varmes et øjeblik, men må ikke koge. Det udblødte husblas smeltes deri. Cremen afkøles. Når den begynder at blive jævn, blandes flødeskummet forsigtigt i. Buddingen hældes i en skål og pyntes med udskåret, syltet ingefær.

Printervenlig version

Fra dk-kogebogen.dk

Amarettobudding med blommesauce

½ tsk. stødt kanel
2 spsk. sukker
2 æg
2 æggehvider
4 spsk. Amarettolikør
90 g. honning
5 dl. letmælk
1 tsk. kanel

Blommesauce:
4 modne blommer uden sten
2 tsk. citronsaft
3 spsk. sukker

Opvarm ovnen til 170 grader. Smør seks små skåle. Bland ½ tsk. kanel med 2 spsk. sukker og drys denne blanding i skålene. Pisk æg, æggehvider, Amaretto, honning og ½ tsk. kanel. Pisk mælk i og hæld blandingen i skålene. Sæt skålene i vandbad og bag dem ca. 30 minutter i ovnen.

Blommesauce:
Purer blommerne, citronsaft og 3 spsk. sukker i en blender. Hæld saucen gennem en si. Vend buddingerne ud og hæld lidt sauce over.

Printervenlig version

 Fra dk-kogebogen.dk

Kardemommebudding

6 blade husblas
4 dl sødmælk
4 dl fløde
½ tsk. kardemommekapsler
1 kanelstang
80 gr. sukker

Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm mælk, fløde, sukker, kanelstang og kardemomme op ved svag varme – rør i gryden ofte. Blandingen må ikke koge. Pres vandet ud af husblassen og tilføj den til mælkeblandingen. Varm op under omrøring indtil blandingen bliver tyk og si massen ned i en eller flere buddingeforme. Stil koldt i mindst 6 timer.

Serveres med varm frugtgrød eller sauce.

Printervenlig version

 

forside | hvem er vi? | medlemskab | historie | arrangementer | opskrifter | downloads | berømte steder | presse | faq | gæstebog | links

 

Alt materiale på siden (herunder opskrifter, billeder, dokumenter, sange, lydfiler og videofiler) samt dens undersider er copyright © RDB 2005-2009 og må kun gengives med skriftlig tilladelse fra foreningen Royale Danske Buddingentusiaster. RDB er uafhængig af økonomiske, religiøse, etniske, politiske, nationale og racemæssige interesser. *årstallet for stiftelsen af foreningen er ikke 1734.