Og hvad er det så vi
snakker om, når vi snakker om budding? En klar definition er
måske på sin plads. Budding, i vores optik, bliver defineret ved
mindst tre forhold:
-
består af, i
hvert fald, mælk, sukker og en form for stivelse (fx
husblas, majsmel eller buddingepulver), samt, meget ofte, en
(eller flere) ingredienser, der giver smag
-
har en solid
konsistens og indeholder dermed ikke lufthuller
-
serveres ofte,
dog ikke altid, med et frugttilbehør (fx kirsebærsovs eller
jordbærpuré), flødeskum eller vanillecreme
Den budding Royale
Danske Buddingentusiaster kæmper for er altså ikke:
-
Mousse*
-
Panna Cotta
-
Fromage
-
Tiramisu*
* Hvis du er
mousse-mand m/k eller tiramisuelsker, kan vi henvise til den
gamle hæderkronede forening Moussens Vogtere Danmark (M.V.D.)
og det engelske Tiramisu's Imperial Society (T.I.S.).
Budding har et nært slægtskab med
den engelske dessert Blancmange. Denne dessert, der har
arabisk ophav, kom til Europa i Middelalderen gennem Sicilien og Spanien, og
ændrede sig fra en fjerkræret til en baseret på mælk, sukker og
stivelse. Desserten har en fremtrædende rolle i et afsnit af
Monty Pythons Flyvende Cirkus (s1e7), hvor blancmanger fra det
ydre rum forsøger at vinde Wimbledon. |
|